12 oktober 2019: sleuteldag moderne Vespa’s

By | Verslagen | No Comments

Op zaterdag 12 oktober was er weer een sleuteldag van de Vespaclub Gelderland. Dit keer bij Rien van der Velden in Tiel. Zoals in de kop al vermeld staat draaide het deze dag helemaal om de moderne Vespa en met name het groot onderhoud daarvan.

Het onderhoud werd uitgevoerd aan een Vespa 250 GTS i.e van 2016 met 30.000 km op de teller. Grootmeester van het onderhoud is Wim Veersma. Hij toonde in heldere stappen en met een uitgebreide toelichting waarop moet worden gelet of wat lastig is bij bijvoorbeeld het verwijderen van het luchtfilter, om daarna stil te staan bij het verwijderen van de afdekkap, de koppeling, de variomatic en ook weer van de onderdelen daarvan zoals de rolletjes en de schuifstukjes. Ook legde Wim uit en liet hij zien hoe je welke onderdelen het beste kunt reinigen en welke delen je wél en welke onderdelen je juist niet moet opschuren. Alle stappen en bijzonderheden die hij in de praktijk heeft opgedaan heeft Wim voor zichzelf opgetekend en deelt hij graag met ons, deelnemers. Ook welke speciale gereedschappen hij heeft aangeschaft of zelf heeft gemaakt, waardoor de werkzaamheden beter zijn uit te voeren. Zelfs het gepier met een nieuwe bougie kwam uitgebreid aan de orde.

Hulde Wim!

Het geheel vond plaats in de goed uitgeruste man-cave van Rien. Een hefbrug, perslucht en goed gereedschap, alles heeft Rien goed voor elkaar. Zo’n dag kan natuurlijk niet zonder koffie en broodjes. Nou, daar had Wilma, de echtgenote van Rien, perfect voor gezorgd met o.a. zelfgebakken cake, huisgemaakte soep en een uitgebreide keuze in broodjes.

Kortom, weer een zeer geslaagde activiteit , erg leerzaam én erg gezellig! Gegeven de reactie van de deelnemers zullen we, naast de al bestaande sleuteldagen voor de 2-takten, ook proberen jaarlijks een dag voor de 4-takten te gaan houden. Er werd al genoemd dat we een volgende keer specifiek aandacht kunnen besteden aan bijvoorbeeld vervangen van remblokken. Ook het stellen van kleppen werd genoemd, hoewel dat in de praktijk pas bij hogere kilometerstanden gaat spelen. Voorlopig dus nog genoeg te beleven en te leren!

Dank Wim, Rien en Wilma!

klik hier voor de foto’s

13-15 september 2019: Vespa Raduno Dinges weekend

By | Verslagen | No Comments

Het 2-takt scooter event van Nederland! Georganiseerd door Zuid-Hollandse enthousiaste Vespisti. De op zaterdag verreden Friese meren rit voerde ons vanuit Balkbrug langs allerlei mooie plaatsen. Onder andere langs Zwartsluis, Urk, Lemmer, Blokzijl, etc.. Ook veel Belgen waren aanwezig waarvan een aantal met een Lambretta. Zowel op vrijdag- als zaterdagavond zorgde de in ‘Northern Soul’ gespecialiseerde DJ ervoor dat de voetjes van de vloer gingen. Op zondagmorgen ‘” mochten wij figureren in het programma van SBS 6 ”zo goed als nieuw”. Anton van Burken van AVB scooters droeg een door hem gerestaureerde Faro Basso over aan de gelukkige eigenaar.  Leuk om dit een keer mee te maken! Al met al kunnen we terug kijken op een prachtig weekend! klik hier voor de foto’s

8 september 2019: de Betuwerit

By | Verslagen | No Comments

Rien wat had je weer een mooie rit uitgezet! Voorzitter Ron meldde terecht dat je ons altijd weer weet te verassen. Maar de Betuwe is natuurlijk ook een prachtig gebied om rond te toeren. Na de ontvangst met koffie bij het wapen van Elst reden we via een mooie route richting Beusichem. Daar ge-lunched, vervolgens richting Buren gereden waar we een bezoekje mochten brengen aan de plaatselijke corsoclub. Die waren bezig met het bouwen van hun corsowagen voor het Fruitcorso in Tiel. Tsjonge, tsjonge we hebben nu met eigen kunnen zien hoeveel werk er aan zo’n mooie praalwagen voorafgaat.  Ongelooflijk! Vervolgens reden we naar Elst waarna Ron namens ons allemaal de ritmeester bedankte voor de mooie rit! Nogmaals: goed gedaan Rien! Klik hier voor de foto’s

13 juli 2019: Utrechtse heuvelrug – Gelderse dijkjesrit

By | Verslagen | No Comments

Vandaag was de Utrechtse Heuvelrug/gelderse dijkjes rit. We waren met 4 man en 3 vrouw sterk. Wim S. kon helaas niet mee rijden maar vond het wel gezellig om samen met ons wat te drinken en bij te praten. We reden met bewolkt weer weg maar het werd steeds lichter. De zon heeft zelfs nog geschenen en het was een lekkere 19 graden. Ritmeester Ron had een prachtige route uitgezet en in een lekker gematigd tempo konden we genieten van al het moois waar we voorbij reden.
Heerlijk geluncht in Amerongen op de Utrechtse heuvelrug. We hebben weer genoten van de prachtige rit zonder ook maar één drup regen als ook van het samenzijn met Vespa vrienden. Klik hier voor de foto’s

X