Skip to main content

Zondag was het weer zover. De tweede damesrit alleen voor de dames van de diverse clubs en voor mannen, die tóch mee wilden rijden, in aangepast tenue bijpassend bij het thema. De weersvoorspellingen logen er niet om, het was dan ook de vraag óf er mensen mee wilden rijden. Er verschenen toch een aantal bikkels bij de startlocatie. Netjes verdeelt, 3 mannen en 3 vrouwen.

De mannen verkleed als Nicolette, Thijsina en Berdina, volledig voorzien van pruiken, jurkjes en rode lippenstift.

Sharon ging bij Niek achterop, want geval wil dat er slechts 1 rijdend Vespa-exemplaar in de schuur aanwezig was. Dus Niek had een persoonlijke assistent, die in zijn oor de route aan het blèren was. De rit verliep grotendeels via kleinere wegen met mooie doorkijkjes in omgeving Ruurlo, Varssel, Linde, Vorden, via Baak naar Bronckhorst. In Baak werd er even gepauzeerd en de nodige kiekjes geschoten.

Bij vertrek moest er nog even fanatiek geclaxonneerd worden bij onze voormalige penningmeester voor het huis. Helaas gaf hij niet thuis.
In Bronckhorst werd er nog even gestopt bij het pontje welke wegens hoog water buiten werking was. Het water stond tot aan de weg met een stevige stroming. Te bedenken dat er vanuit Duitsland nog veel meer water bij zal komen.
Toen de gitzwarte wolken aan de andere kant van het water verschenen, verlieten we met enigszins gas op de plank deze pitstop. Om aan te kunnen schuiven bij Restaurant ‘Het wapen van Bronckhorst’, net op tijd, want er kwam een flinke bak met regen naar beneden.
Het eten werd geserveerd en de laatste Vesparijders werden, tot hilariteit van de andere aanwezigen, met een luid “jongens! Komen jullie eten” naar binnen gelokt. De lunch was goed verzorgd en zorgde ervoor dat we mooi even niet nat werden van de stevige bui. Diverse apps met weersvoorspellingen werden bekeken en baarde toch enig zorg. Wat Mariska heeft doen besluiten om afscheid te nemen en huiswaarts te keren.

Er werd nog een stukje van de rit gereden. Toen de broekspijpen wel erg doorweekt werden, is er toch maar besloten dat iedereen een warm en droog onderkomen ging zoeken. Ondanks dat we de rit niet hebben kunnen afmaken, was het zeker gezellig.

Met ‘De thuisblijversrit’ van eind juli, proberen we het gewoon opnieuw. Dan hopen we deze rit helemaal uit te kunnen rijden. Wie dan in de gelegenheid is om aan te haken, kom vooral gezellig mee. We eindigen met een simpele barbecue in Ruurlo. Wie niet wil rijden, maar wel wil helpen met het vlees opmaken is natuurlijk ook van harte welkom

Foto Album

One Comment

Leave a Reply