Skip to main content

Ritmeester Bob Nijhuis leidde ons met zijn rit door de prachtige Achterhoek. Vooraf werden we (ruim 30 personen) gastvrij ontvangen bij Hotel Bakker in Vorden en voordat de zonnige rit begon vertelde Bob nog een leuke anekdote over de voormalige maar vooral bijzondere burgemeester van Arkel. Wat mijzelf opviel naast de landelijke weggetjes en het mooie natuurschoon: de hoeveelheid Achterhoekse vlaggen die we onderweg tegenkwamen. Bijzonder om te zien hoe de Achterhoekers trots zijn op hun streek. En terecht! Onderweg kon ik zelf nog een verhaal vertellen over de link tussen de Achterhoek en de ontvoering van voormalig Ahold-topman Gerrit Jan Heijn. Na een heerlijke lunch bij de Gouden Karper in Hummelo gingen we weer op pad om vervolgens zowel bij Kasteel Hackfort als bij kasteel Vorden wederom door Bob te worden getrakteerd op een paar mooie verhalen. Bob bedankt maar weer! Klik hier voor de foto’s

Leave a Reply