Skip to main content

Langs de grens…

Op deze mooie zondagmorgen druppelen de Vespa’s binnen bij Boerderij cafe de Hooimaat. Uit Utrecht, Drenthe, Groningen en natuurlijk Overijssel en Gelderland. Bij een lekker kopje koffie wordt door Bob een mooi verhaal vertelt over de rit.

Om 11.00 uur worden de motoren gestart en vertrekken wij richting Huissen. Dit stadje was tot de Vrede van Munster 1816 een Kleefse enclave behorende tot het Pruisische rijk. Langs het Dominicanenklooster draaien wij de dijk op richting Angeren.

Langs kasteel Doornenburg, bekend van de serie Floris. Deze rit gaat ook langs en door het natuurgebied de Geldersepoort. Bij Lent steken we de Waal over naar Nijmegen draaien onder de brug door de Ooipolder in. Richting Erlecom en dan naar Beek voor het eerste berg traject.

We rijden door Berg en Dal naar de Duivelsberg. De weg naar de Duivelsberg is een ware beproeving, eerst klinkers over gaan in kasseien en dan zand en grind, kronkelt de weg omhoog naar 87 meter nap.

Een heerlijke lunch in de schaduw en onder het genot van een drankje komen de verhalen los.

Na de lunch vertrekken wij voor een rit op en langs de grens. Rijdend door golvende wijngaarden richting Groesbeek. Daar gaat de steile klim beginnen van de Zevenheuvelenweg.

Het film en foto team staat klaar om alles vast te leggen. Dan de steile afdaling van meer dan 10% bij Beek Ubbergen. Vanaf daar weer richting Nijmegen de brug over de Over Betuwe in. slingerend over de dijk richting het startpunt. Waar het cateringteam klaar staat met een koude radler.

Rien de voorzitter bedankt Bob voor de mooie rit en we spreken af dat we 20 augustus allen weer van de partij zijn. klik hier voor de foto’s

 

Leave a Reply