Skip to main content

Het volle pon(d)(t) gekregen………… 

Wat een mooie openingsrit was dit!! 28 enthousiaste en gezellige mensen, rijdend op vijfentwintig scooters en één motor, in een lange sliert, over het mooie Gelderse weidelandschap. De route is bedacht, uitgepeild en getest door Berry Uilkema, Na een gezamenlijk bakkie lekkers, een woordje van onze voorzitter, Rien van der Velden en een korte puzzelteaser door Maurice Baijens, startten we de motoren.

De tocht kronkelde naar Klein Amsterdam alwaar de rit over een heus rijksmonument leidde: de Gravenstraat met aan beide zijden karakteristieke oude Eiken. We vervolgden onze route over bochtige wegen om puzzelend met Tomtom via Oeken in Broek te belanden. Daar genoten we met elkaar van een heerlijke lunch bij uitspanning De Vroolijke Frans. Een mooi moment om lekker bij te kletsen en nieuwsgierig te zijn naar wat de rest van de dag zou brengen. Een voorzichtig zonnetje bracht iets aangenamere temperaturen tijdens het vervolg langs landhuizen, boerderijen en authentieke dorpjes. Bij de IJssel aangekomen werden we op volle pont naar de overkant gebracht. Een moment waarop iedereen besefte dat er ook nog zoiets als ‘contant geld’ bestaat J. De Vespadampen bij de IJssel achterlatend vervolgden we richting Bronckhorst. Daar kregen we concurrentie van de Porscheclub die in tegengestelde rijrichting indruk probeerde te maken. Kansloos!! J

Opnieuw bij de IJssel aangekomen bracht een nog vollere pont ons weer terug over de IJssel en vervolgde de weg richting Cortenoever, Voorstonden en Empe. Aan het einde van de route nog even getuige geweest van de industriële revolutie op de Ecofactorij, waarna we weer arriveerde bij het startpunt van de rit. Geheel in Italiaanse traditie  was inmiddels het vuur in de pizzaoven aangestoken bij Maurice en Ellen Baijens en konden de liefhebbers de dag afsluiten met een lekkere eigengebakken pizza. Daar werd gretig en vol gezelligheid gebruik van gemaakt. Misschien wel een mooie Italiaanse openingstraditie van het Vespa Gelderland seizoen……………..Klik hier voor de foto’s

Leave a Reply