Skip to main content

Gisteren 9 oktober was onze herfstrit. Jacob was de ritmeester en hij en zijn Mariken verwelkomden alle deelnemers bij hun huis in Epse alwaar ze iedereen uitgenodigd hadden om voor de start te kunnen genieten van een heus italiaans lunch buffet.
De lange tafels waren al gezellig gedekt en er werd stokbrood, roomboter, en kannen water neergezet.
Heerlijke pasta, rode saus met rundvlees, tomaatjes gevuld met kaas uit de oven en ik denk gegrilde puntpaprika’s in een heerlijk sausje .
Als toetje een speciaal gebakken cake. Wat hebben we allemaal gesmuld van al dat lekkers 😋
Normaal gesproken vertrekken we om 11 uur maar deze keer had de dag een andere invulling.
We vertrokken om 1 uur met een rond gevuld buikje.

Het was een prachtige zonnige dag al bij het opstaan en dat is de hele dag zo gebleven. We vertrokken uit Epse voor onze herfst rit van 100 km waarin we langs kleurrijke opjecten zijn komen. Jacob wees ons onderweg meermaals op prachtig beschilderde muren en silo’s van graffiti tot ander soort kunst. Het tempo zat er weer lekker in en weer is gebleken dat Vespa en de provincie Gelderland erg goed samen gaan. Prachtige weggetjes al slingerend door weilanden, dorpjes met mooie boerderijen en bossen met hun prille herfstkleuren.
Onderweg stopten we bij een mega grote beschildering over “verbondenheid”. Tussen mens en dier, mens en mens en mens en de natuur. (zie foto) Later nog een pauze bij Sluiscomplex Eefde. Toevallig lag er net een groot schip in de sluis. Mooi om te zien.
Daarna reden we naar Huis ’t Joppe Een landhuis iets ten oosten van de buurtschap Joppe. Het landgoed dateert van omstreeks 1740.
Jacob had geregeld dat wij daar met onze Vespa’s (en mp3) voor het landhuis mochten staan om een groepsfoto te maken. Het is een prachtige foto geworden.

Weer terug in Epse bij het huis van Jacob en Mariken kon iedereen nog na praten onder het genot van koffie, thee en chocolaatjes.
De jassen gingen uit en men bleef nog lang genieten van de zon en de gezelligheid met elkaar. Er hing een fijne sfeer.

Jacob en Mariken bedankt voor de gastvrijheid, het heerlijke eten en de prachtige rit. klik hier voor de foto’s

Leave a Reply