Skip to main content

Lente (brrrr)rit 2022

We schrijven 29 mei 2022. De dag waarop onze lenterit wordt gereden. Acht scooters en zeventien wielen begeven zich in alle vroegte naar de historische Hanzestad Zwolle in Overijssel. Na een fast kopje koffie bij de plaatselijke hamburgerketen snellen we ons naar de startpositie. We poseren voor de gelegenheidsfotograaf Hendry die helaas niet mee kon rijden maar ons wel uit kon zwaaien en krijgen rij-instructie van Wim en Mariska, die deze lenterit hebben uitgestippeld. Wim houdt alles en iedereen in de gaten en rijdt voorop. Mariska rijdt als laatste bezemscooter zodat niemand durft te verdwalen. Een top duo met ervaring! Dat belooft een mooie en veilige tocht te worden.
Na een paar teasers over de ritroute en het bijwerken van de socials gaat de rit van start. Slechts een paar verkeerslichten nog te overwinnen voordat we het Overijsselse en Gelderse landschap gaan ontdekken. Idyllische landwegen leiden ons door Wijthmen, Lierderholthuis en langs en over de IJssel bij Wijhe. Prachtige wijdse bochten en af en toe een drempel testen onze rij-kwaliteiten. Het wijdse landschap met Hollandse vergezichten, koeien en paarden, leiden ons via Heerde en langs het schietterrein van t’Harde naar de oude vestingstad Elburg. Aan het Veluwemeer vertellen we, tijdens een heerlijke lunch , heldhaftige, luchtige, hilarische verhalen en beëindigen het eerste deel van deze indrukwekkende lenterit.
Weer opgewarmd vervolgen we de rit. Want fris dat is het deze lentedag. Hoewel sommige thermometers langs de route  nog optimistisch 17 graden aangeven komen de Vespameters niet verder dan 13 graden. Brrrrrrrr!!!  We rijden verder over de dijk van Elburg naar Noordeinde  en Zalk en eindigen deze mooie tocht onder de (wie)rook van de Peperbus te Zwolle bij museum de Fundatie.
We hebben met Vespaclub Gelderland weer indruk gemaakt tijdens de rit. Wandelaars knijpen vol bewondering  hun neus dicht omringd door Vespa tweetakt dampen. De scooter met drie wielen kan rekenen op luid en waarderend hondengeblaf en de veerpond over de IJssel draait recordomzet.
Voor degene die er deze keer niet bij konden zijn. Jullie hebben iets bijzonders gemist.
Bedankt Mariska en Wim voor deze mooie dag en prachtige rit.

Maurice Baijens (met ’t zeventiende wiel  ) Klik hier voor de foto’s

Leave a Reply