Skip to main content

Hier een kort verslag van 2 nieuwe (en zeer enthousiaste) leden Berry en Maurice van de afgelopen zaterdag verreden rit:

Aangezien we helemaal nog geen ervaring hebben met het uitzetten van een toerrit, wilden Maurice en ik de beoogde openingsrit van 24 april eerst een keertje voorrijden.

We hadden een 125 km lange rit in de planning met als alternatief een iets kortere 100 km variant. Aangezien het mooi weer was en we maar met z’n twee├źn waren, hebben we de lange 125 km versie gereden. Het was een mooie heldere zonnige dag met een temperatuurtje van ongeveer 13 C, maar er stond helaas wel een straffe en koude wind uit het oosten. Iets na 11 uur vertrokken richting Klarenbeek-Zutphen-Deventer-Vaassen, met een lunch stop in Vierhouten, om daarna weer via Staverden-Hoog Soeren-Radio Kootwijk-Beekbergen-Lieren, uiteindelijk om 4 uur weer in Apeldoorn te arriveren.

We hebben met gepaste snelheid gereden om een “echte” rit te simuleren. We kwamen er al snel achter dat het eerste deel van de route toch wel veel tijd in beslag neemt en dat 125 km iets te veel van het goede is. We kiezen daarom voor de 100 km versie van de rit, zodat we ook nog een koffie pauze kunnen inlassen en ons niet hoeven te haasten om de finish te halen…klik hier voor de foto’s

Leave a Reply