Skip to main content

Vandaag was dan de laatste rit van het jaar. Onze herfst rit. Velen vertrokken vanmorgen vroeg van huis in een vlaag mist. Zo ook Arjen die vanuit Meppel bij Mariska en Wim in Zwolle aanhaakte om weer eens gezellig mee te rijden.
Net voorbij Olst hield de Vespa van Arjen er ineens mee op en helaas kon dat probleem niet verholpen worden en zat er voor hem niks anders op dan huiswaarts te keren met hulp van vrienden.

In Epse bij Jacob en Mariken hing de vlag met oa ons club logo al hoog in de mast. Niet te missen dus voor de vespisten waar ze moesten zijn. De zon scheen volop en het was goed vertoeven met een heerlijk bakje welkomstkoffie en thee en een door Jacob zelfgebakken kaneel broodje erbij.
Na de welkomstspeech van onze voorzitter Ron en een “let op voor de vele eikels, kastanjes en maïs op de weg wat net geoogst is” waarschuwing van onze ritmeester Jacob vertrokken wij met 14 man en 13 Vespa’s waarvan 3 Brabantse Vespa vrienden, voor het eerste gedeelte van de rit van zo’n 54 km. Wat een prachtige route met nog prachtig weer. En als je een beetje achteraan rijdt zie je zo mooi die sliert Vespa’s door het mooie landschap slingeren.
Zo kwamen we tijdens de rit ook over Sluiscomplex Eefde in het Twentekanaal dat is een rijksmonument uit 1933. Best indrukwekkend.

Voor de lunch kwamen we weer bij het vertrek punt. Wat een cadeautje nog dat zalige redelijke zachte weer in deze tijd van het jaar. Het buffet werd buiten klaargezet en Mariken nam het woord door te vertellen wat het allemaal voor lekkers was. Heerlijke linzen soep en zelf gebakken brood met olijven erin of tomaatjes en nog veel meer. Iedereen was aan het genieten van zijn of haar lunch en van de gezelligheid met elkaar. Want dat was het .. erg gezellig !
Na de lunch het tweede gedeelte van de rit. Nu met 1 Vespa meer omdat vlak voor de lunch nog een Zuid Hollandse Vespa vriend aangekomen was.
Het tweede gedeelte was echt prachtig. Via de brug van Deventer naar de andere kant van de IJssel en daar het ene na het andere slinger weggetje gereden. Het tempo zat er goed in. Wat een prachtige afwisselende natuur daar. Vlak voor de brug bij Zutphen nog een pauze gehad. Men kon nog even bij een uitkijk plateau over de IJssel richting Zutphen kijken. Via de brug bij Zutphen weer terug en daar al slingerend weer terug naar Epse alwaar de koffie en thee alweer klaar stond door Mariken.
Vrijwel iedereen bleef nog lekker lang na praten in het prachtige najaars zonnetje.
Jacob en Mariken bedankt voor de prachtige rit en voor jullie gastvrijheid.
Ik denk dat ik voor iedereen kan spreken dat wij een topdag hebben gehad !!

(Foto’s van Mariken, Jacob, Nanda, Mariska) Klik hier voor de foto’s

Leave a Reply