Skip to main content

Ritmeester Mariska Veersma had de week voorafgaand aan de openingsrit voortdurend last van het rampzalige weekend dat het zou worden. Sneeuw, hagel, koud en geen zon. Veel heeft ze erover ge-appt.

Zondagmorgen vroeg, op weg naar het startpunt in Zwolle, zagen we het al een beetje. Geleidelijk kwam de zon er al door, geen sneeuw of hagel te bekennen. Alleen was het met een graad of 3 toen nog wel fris. Maar ook dat veranderde al in de loop van de ochtend.

Kortom, Nicolaas Beets zei het al: “de mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest”

Het werd een fantastische dag! Veel zon, temperatuur oplopend naar zo’n 13 graden, 13 gezellige en gedreven Vespisten en bovenal een fantastisch mooie rit door de omgeving ten Nooroosten en Noorden van Zwolle. Met richting Staphorst, De Wijk (met tankstop en de tijdens de ritten van Mariska traditionele stukken boterkoek) de prachtige bossen, vennen en heidevelden en verderop, via Meppel richting Zwartsluis, het prachtige Overijsselse veenlandschap.

Aan de gereserveerde tafel bij de brasserie in Zwartsluis hebben we genoten van een uitgebreide a la carte lunch met veel Vespa-praat zoals over Heerlijck Vespa, Vespa Alp-Days en de afgelopen en komende WorldVespa bijeenkomsten. En er was groot nieuws vertelde Wim Veersma…….wisten jullie al dat het afdekkapje van de thermostaat van de Gts 300 bij het nieuwe model niet meer van kunststof is maar van aluminium? Er ging een heel nieuwe wereld voor mij open! Het moet toch niet gekker worden. Zomaar dat kapje veranderen…..

Van de lunch naar Genemuiden en vervolgens over prachtige dijken langs het Zwarte Water weer richting Zwolle met nog een afzakkertje bij van de Valk. Alles bij elkaar zo’n 75km. Een Heerlijke rit.

Hoewel de voorzitter beide ritmeesters al had bedankt voor de geweldige rit, ook langs deze weg nogmaals onze dank!!

Nu opmaken voor de Twente-rit op 19 mei met als startplaats Aadorp (met dubbel Aa, anders kom je in Groningen terecht en dat is op die dag niet de bedoeling)

Klik hier voor de foto’s 

Leave a Reply