Skip to main content

20 – 22 juni 2014: Kampeerweekend

By 25 juni, 2014oktober 5th, 2014Ritten, Verslagen

Het jaarlijkse kampeergebeuren van de VCGE was dit jaar een internationaal evenement, georganiseerd door Heinrich. Zo was er voor de niet-VWD gangers toch een buitenlandse reis.
Om een niet te missen centrale tent stonden de tentjes gegroepeerd, de caravan van Wil en Henk was op loopafstand. De camping van Bad Bentheim was keurig en van alle gemakken voorzien, de beheerder beaamde zijn bijzondere wijze van communiceren, maar verzorgde ons ontbijt prima en voorzag ons van een proper sanitair.

President Ron liet zijn bereisde gezicht, attent als hij is, ook nog even zien en vervolgde daarna zijn eigen programma.
Heinrich escorteerde zijn eerste Vespa gasten via een blik op de burcht naar een Grieks restaurant. Wil, Henk, Thijs, Sharon en Niek volgden hem door de steile en onregelmatig geplaveide straten van het centrum. De basis van het motorrijbewijs met speciale verrichtingen werd weer afgestoft.
Jacob en Mariken kwamen later aan en nadat ook zij hun tentje hadden opgezet vonden ze een goede plek met typisch Duitse sfeer om de buiken te vullen.

Gezamenlijk werd de eerste dag op de camping afgesloten. De langste dag van het jaar brak aan.

‘s-Morgens, terwijl de kampeerders ontbeten, tufte Ben de camping op. Iets later volgden Nancy en Marc met de klassieke scoot op een aanhanger. Tot slot bromden ook René en zijn McDuo partner Eddy op 50cc het terrein op. Ze waren al vroeg vertrokken en hadden het zadel al aardig in de billen staan.

Net na 10 uur vertrok de colonne van 12 Vespa’s (rustig an, niet inhalen, niet schakelen) achter Heinrich aan van de camping. Hij trakteerde ons op een mooie rit naar zijn werkgever Krone in Spelle. Voorzien van koffie, thee en Kuchen werden we plezierig geïnformeerd over het bedrijf. Vervolgens werden we door onze gastheer rondgeleid door de fabriek langs verspaning, lakstraat, assemblage en test. De landbouwmachines waren groot en nog groter, de netheid straalde ons tegemoet. Volgens mij maakte de firma Krone op ons allen grote indruk.
Na een fotosessie en vergezeld door Johan, maakten we een klein ommetje naar het trainingscentrum.

Een kordate rit bracht ons naar de lunchlokatie: Am Nassen Dreieck. Hoewel de naam niet echt smakelijk klonk en de kaart op zich liet wachten, was het gezellig en vullend.
Aangezien midzomernacht naderde en er afspraken waren gemaakt voor het diner reden we van de natte driehoek rechtlijnig terug naar de droge camping.
Het brommende McDuo en Johan op z’n BMW hadden zich weer van de groep losgemaakt.
Bij de tenten was Wouter present en hij had lekkere souvenirs meegenomen uit Italië. Geborrel en gehap, bijkletsen, slap ge… en sterke verhalen. Mooi dus, VCGE-waardig en rijp voor de bbq werd de maaltijd verder voorbereid en gebakken. De door Heinrich ‘geborgde’ behangtafels deden wederom goed dienst, de aanhanger met oprijplank vormden het buffet en buitenkeuken. Alles op rolletjes, buikjes vol, opruimen en op naar het sportieve voor de liefhebbers. Voetbal kijken, Duitsland-Ghana, in de tent, ook aan een televisie was gedacht.
Voor de niet-voetballers bleef de zon nog net wat langer boven de horizon gloren dan anders en werden houtblokken gebrand. Reparaties, recepten, karakters en bijzondere voorvallen werden besproken.
Duitsland won van Ghana, de nacht won het uiteindelijk van de dag, op naar een nieuwe morgen.

Zondag begon als de dag ervoor met een lange tafel, Vespa vrienden, eten en drinken. Heinrich bleek zijn griep van eerder niet volledig te hebben uitgeziekt en kreeg het weer voor de kiezen. Hij liet ons vrij om zelf nog een rit te ondernemen.
Hier en daar werden al wat opruimwerkzaamheden uitgevoerd. Rustig aan en voorzien van de onovertroffen koffie van Wil was het gemoedelijk en prettig rondhangen. Uiteindelijk besloten alleen Nancy en Marc nog wat rond te ploffen. Jacob en Mariken trapten aan en gingen, waarschijnlijk nog even op afstand hoorbaar, huiswaarts. Tot slot reed ook Sharon, braaf en keurig gevolgd door Thijs en Niek, naar hun startpunt. Wil en Henk brachten hun Vespa’s naar huis om weer met de auto naar hun caravan terug te keren en nog na te genieten van het perfecte Kampeerweekend in Bad Bentheim.

Dank je wel, Heinrich, voor je gastvrijheid, humor en gulle lach tijdens de langste dagen van 2014.

Foto Album

2 Comments

 • Sharon schreef:

  Heinrich hartstikke bedankt voor de goede zorgen.
  Het was harstikke gezellig. Mooi om een bedrijf als Krone eens van binnen te mogen bekijken!
  Mensen bedankt voor de gezelligheid. En Jacob.. wat een supergaaf filmpje!
  Groeten Sharon

 • Heinrich Wingels schreef:

  Hallo Jacob
  Kannst Du mir den Film mal ohne Musik zuschicken. Die deutsche GEMA hat ihn für Deutschland wegen der Musik nicht frei gegeben

  viele Grüße

  Heinrich

Leave a Reply