Skip to main content

18 mei 2014: Lenterit

By 21 mei, 2014Ritten, Verslagen

2014-05-18 11.22.55Al dagen voordat de rit zal plaatsvinden is menigeen het internet aan het raadplegen of de weergoden ons goedgezind zullen zijn. Ook Mariska, de ritmeester, hoopt natuurlijk op een echte Vespa-dag. En jawel hoor. Zondag 18 mei is eenstralende dag. Dit belooft een mooie rit te worden. Om 11.00 uur wordt er verzameld bij McDonalds Zwolle-Noord. Niet bij het vertrouwde Van der Valk restaurant wegens verhuizing naar een andere locatie.
Het is nog te vroeg voor een Big Mac. Een twintigtal twee- en driewielers staat inmiddels te popelen om in een lange sliert achter elkaar aan te tuffen. Een snelle rit zal het niet worden: geen messcherp bochtenwerk, roodgloeiende remmen en wheelies deze keer. Daar leent het parcours zich ook niet voor en wat blijkt: we zijn ook niet de enigen die met hun gekoesterde tweewielers op pad zijn.
Na een welkomstpraatje van Ron gaat Mariska ons voor, gevolgd door de 50 cc’s en daarachter de rest van de stoet.
De rit is door Mariska op het laatste moment nog iets veranderd i.v.m. wegwerkzaamheden. Het vaartochtje is hierdoor komen te vervallen. Prachtige weggetjes voeren ons naar het mooie Hasselt. Vandaar rijden we richting Drenthe en komen aan in Meppel. En echt, blijkt er een aantal dames langs de kant van de weg te staan die ons van koffie en thee met koek voorzien. Ze blijken ingehuurd te zijn door Mariska. Na de koffie en thee van de moeder en de zus van Mariska vervolgen we onze weg via “de Zwarte Dennen”. Dit is een prachtig stuk natuurgebied met vennen en plassen waar we de twee-takt dampen laten vermengen met de frisse boslucht. We komen uitgehongerd aan in Balkbrug. Aan de doorgaande weg genieten we daar van de lunch. Op het terras, in de schaduw of in de zon, worden diverse Vespaweetjes uitgewisseld. De stoet gaat verder Richting Dalfsen, wederom leuke weggetjes, en ja, goh, wat is het toch mooi om zo te genieten van je hobby. Tegen het einde van de rit haakt Johan met zijn 50 cc noodgedwongen af, het is van korte duur. Een groep Vespaspecialisten buigt zich over het probleem waarom de Vespa een inzinkinkje heeft gekregen. Na wat gefriemel pruttelt hij weer en vervolgt zijn weg. Zwolle komt weer in zicht. Bij de Mac gaat ieder weer huiswaarts, terugkijkend op een rit die geweldig was.
Chapeau Mariska!

Foto Album

Met dank aan Douwe voor dit verslag

3 Comments

 • Henk schreef:

  Fijn dat zij altijd voor een geslaagde dag kan zorgen.
  Ik ben trots op mijn zus.

 • Ron schreef:

  Wij als club zijn niet minder trots op Mariska. Het was weer een hele mooie rit waar veel zorg aan besteed was. Bovendien een goed verhaal van Douwe en een reeks erg mooie foto’s. Alles tesamen een erg mooie herinnering!

 • Siep Hiemstra schreef:

  als enige van vespaclub noordholland meegereden, met prachtig weer. even wat muggen-happen- op de dijk Enkhuizen-Leliestad, verders geen problemen..
  heb een mooie route gereden, = Mariska wel toevertrouwd om deze uit te zetten,
  onderweg nog een pits-stop met het nodige drinken en koekwerk, verzorgt door de moeder en zus van de -voorrijdster.. vervolgens tussen-de middag- even lunchen ergens op een terras onder, de lei-linde
  heb erg genoten daar bij jullie,
  voor herhaling vatbaar,
  gr. Siep Hiemstra

Leave a Reply