Skip to main content

21 april 2013 : Openingsrit

By 24 april, 2013mei 29th, 2013Ritten, Verslagen

Na een lange winterslaap hebben we er allemaal weer zin in. De eerste rit van een weer veel belovend Vespa seizoen, uitgezet door Jacob.
Aangezien hij ook voor het kampeerweekend een prachtige rit had uitgezet had ik er nog meer zin in. Deze eerste rit wilde ik absoluut niet missen.
Kwart voor 11 kwam ik, samen met twee Vespa vrienden, aan in Loenen. We waren wat aan de late kant dus de anderen zaten al binnen aan de koffie en thee. Nadat ook wij wat hadden gedronken begon onze voorzitter Ron zijn wel bekende openingstoespraak en daarna gingen we op weg naar buiten om onze twee- en driewielers te starten. Ja drie wielers… er waren een Gilera Fuoco en twee MP3 gastrijders.
Ronald en Jasper kwamen ons uitzwaaien. Zij konden door omstandigheden niet meerijden. Uiteraard was de rechterhand inclusief versterking van Jacob ook aanwezig om ons uit te zwaaien. Iemand moet immers bij de kinderen blijven en dit keer was het de beurt aan Mariken.

De vaart zat er goed in. Stukjes over provinciale wegen die ons voerden naar prachtige landweggetjes met ontluikende natuur die de winterslaap ook meer dan zat was. Dan weer een grote weg die ons bracht naar prachtige bosweggetjes al slingerend door het mooie Veluwse landschap.
De zon liet het soms wat afweten, maar koud was het zeker niet. Sterker nog,.. ik hoorde zelfs klanken over het veel te warm hebben met thermokleding aan. Het was gewoon een prachtige rijdag!

We streken neer voor de lunch in Hoenderloo bij restaurant “Rust een weinig”. Ze hadden een mooi,groot buitenterras en aangezien de zon weer volop aanwezig was hebben we heerlijk buiten gezeten. Het aanbod was groot: van pannenkoeken en brood met gehaktbal tot jumbo-uitsmijters en super broodjes gezond. Ook Mariken en kinderen kwamen mee lunchen.

Na de lunch vervolgden we de mooie route die Jacob ons voorreed. De Veluwe is echt een prachtig gebied om te rijden met mooie glooiende wegen en af en toe prachtige vergezichten over een nog niet bloeiende heide.
Als cultureel onderdeel van de rit kwamen we bij Radio Kootwijk bij het voormalige zendstation. Een stukje industrieel erfgoed. Wel een zeer apart gebouw om te zien. Het zendstation was niet het enige dat we zagen. Daar stond ook Mariken weer met haar camera in de aanslag; een mooie plek voor een groepsfoto.

Vanaf Radio Kootwijk reden we het laatste stuk weer richting Hoenderloo alwaar de rit eindigde. Voorzitter Ron sprak voor iedereen toen hij Jacob bedankte voor de mooi uitgezette rit. Het was nog steeds prachtig weer. Niemand had haast te vertrekken en we bleven dus nog wat drinken en napraten over de eerste geslaagde dag van ons veel belovende Vespa seizoen.

(met dank aan Mariska voor dit verslag)

Foto Album

2 Comments

 • Sharon schreef:

  Mooi verhaal Mariska. Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn.
  Ik hoop dat ik bij jouw rit vanuit Zwolle wel aanwezig kan zijn!
  Heb in ieder geval heel erg zin om weer eens een stuk te rijden, is voor mij alweer lang geleden. (Moet nog beetje oefenen voor de trip naar Hasselt 😉 )Groeten Sharon

 • Mariska schreef:

  Dank je wel Sharon. Een mooie rit laat je vanzelf een mooi verslag schrijven 🙂
  Lijkt me leuk als je 26 mei mee rijdt ! Gezellig.

  Ik vind het filmpje ook super leuk. Zo krijg je toch een aardige indruk van het geheel. (Ook dat het tempo er goed in zat)

Leave a Reply