Skip to main content

21 oktober 2012: Herfstrit

By 23 oktober, 2012november 9th, 2012Ritten, Verslagen

De laatste VCGE-rit van dit jaar is een feit. Gisteren nog even de Vespa getankt en banden opgepompt. Als ik het pad afrijd, uitgezwaaid door de familie, ga ik de grijze wereld in op weg naar Didam. De wereld is nog in rust op de enkele motorrijder na die, net zoals ik, hoopt op het doorbreken van de zon.
Bij het startpunt ben ik niet de eerste en ik zet de Vespa netjes in de reeds gevormde rij. René onthaalt mij gastvrij en voorziet me van een kop koffie.
Langzaam druppelen er meer mensen binnen. Als ook Remondo present is kunnen we vertrekken. Met een tweetal brom-Vespa’s, een aantal PX’en, Mariska trouw op haar GTS en Niek op ‘iets anders’, touren we de Achterhoek in. Met René als voorrijder heb ik hoge verwachtingen die geschept zijn door de Vespa World Days ervaringen in Londen. Gelukkig worden deze waar gemaakt. We rijden vlot over mooie slingerende achterafwegen door en langs plaatsen als Braamt, Etten en ‘s-Heerenberg.

Bij restaurant ’t Noorden in Aalten schuiven we aan voor een pannenkoek, tosti of uitsmijter: maar net waar de hongerige berijder behoefte aan heeft. Het is een gezellige maaltijd waarbij we leren dat we het bestek daar moeten laten en de gastheer over een gezonde dosis goed humeur beschikt.
Als we weer naar buiten gaan worden we keurig beschenen door de zon die er een echte, kleurige Herfstrit van maakt. De route terug is daardoor bijzonder met alle verschillende tinten van het blad aan de bomen. Op de terugweg pakken we nog even een klinkerloze- en autovrije weg mee.
Weer terug bij het startpunt kunnen we concluderen dat we een mooie vlotte tocht hebben gereden. Niet te hard wat betreft snelheid, maar wel lekker vlot door bochten, waardoor het voor iedereen een prima rit was.
René wordt door de club president bedankt en voorzien van een aardigheidje. We drinken nog een kop koffie, keren daarna allen huiswaarts en kunnen terugzien op een leuk ritseizoen en een prachtige herfstrit.

Foto Album

2 Comments

  • zeebeer schreef:

    Volkomen met de schrijver eens. Een prachtige rit en als bonus (in oktober)bijzonder mooi weer. Rene bedankt. Ben.

  • Remondo Ricci schreef:

    Ik ben het er ook helemaal mee eens, het was een zeer mooie tocht en ik heb zeker lekker gereden. Voor de andere rijders was het even wachten op mijn komst maar ja een (half) Italiaan is nooit op tijd 😉

Leave a Reply