Skip to main content

16 september 2012: Niederrheinrit

By 19 september, 2012oktober 23rd, 2012Ritten, Verslagen

Zondag 16 september was het weer zover: de 11e editie van de inmiddels traditionele Niederrheinrit bij Heinrich in Wissel/Kalkar (Duitsland).
Traditie in alle opzichten; van de koffie met Prince Fourré (choco) voorafgaand aan de rit tot de Frankfurter Wurst met frische Brötchen en Apfelschörle ter afsluiting. En er tussendoor Kultur, heel veel Kultur!
Wat dacht je van Kaffee mit Kuchen onderweg, Bratwurst als lunch in een boerenschuur van een hypermodern melkbedrijf met meer dan 550 koeien, een jaarproductie van 5 miljoen liter melk en een echte Duitse Landmaschinenschau. Bovendien waren er bij de Landmaschineschau ook nog prachtige klassieke auto’s, motoren, brommers en tractoren. Meer Duitse Kultur kun je toch nauwelijks verwachten.
En ik, Ron, een echte Hollander, ben er gek op. Ik heb dus genoten. We konden ons hart ophalen. Hoewel het er even naar uitzag dat ik niet tot het terrein toegelaten zou worden op mijn veel te moderne Piaggio Beverly. Met de GTS-en liet de organisatie zich nog in de luren leggen, maar Ben en ik werden bijna doorgestuurd naar de parkeerplaats voor het gewone volk.

Minder traditioneel waren de deelnemers aan deze bijzonder fraaie rit. Natuurlijk was de harde kern weer aanwezig, inclusief Mariska die helemaal uit Zwolle gekomen was. Nieuw waren onze gasten van de Vespaclub Zuid Holland.
Verrassend was de komst van Nikos en Simone. Na zijn ernstige motorongeluk is Nikos weer zover aan- en in elkaar gesleuteld dat hij in elk geval weer met de auto naar onze bijeenkomsten kan komen. Simone reed op de motor mee.

Mede dankzij het schitterende weer kan van een zeer geslaagde dag worden gesproken met veel eten en gezelligheid. Op de koop toe ook weer een prachtige rit, waarbij het ook voor de ritmeester zelf, weer een verrassing was waar we uitkwamen. Ook nu arriveerden we, na een enkele niet bedoelde omzwerving, toch weer in Wissel.
Nu op naar de Smokshannerit voor klassiekers in Zelhem op 14 oktober en de VCGE Herfstrit op 21 oktober aanstaande.

(met dank aan Ron voor dit verslag)

Foto Album

Leave a Reply