Skip to main content

Augustus 1965: Vespa test

By 14 mei, 2012Vespa

Dat Ronald als lid van de VCGE ook betrokken is bij de website bleek uit het bericht dat we van hem kregen over een uitgave van het blad Kampioen van de ANWB.

“Onlangs hebben wij het nieuwe ANWB-blad ontvangen. Hierin staat een artikel dat men oude uitgaven terug kan kijken. Nieuwsgierig geworden ben ik gaan kijken op de uitgave van mijn trouwdatum augustus 1965.
Het is dan leuk om een artikel te lezen over twee nieuwe types Vespa: de 150cc Sprint en de 180cc Super Sport”.

Hierbij de link naar het artikel.

Als de link goed werkt kom je terecht in de uitgave van augustus 1965 of pagina 472.

Dank aan Ronald.
En als je ook iets weet voor de site, zorg er dan voor dat het per e-mail of post bij ons terecht komt. Dan plaatsen we het voor je.

One Comment

 • Siep Hiemstra schreef:

  wel een late reactie maar,.. beter laat dan nooit…t,was augustus 1988
  betreft, een [ gevonden ] vespa.
  als opzichter/schilderwerken,
  onderhield ik de inspektie en controle over deugdelijkheid en kwaliteit van de uivoering over oa het buitenschilderwerk van een grote complex woningen in Den Helder.
  bij een van mijn ronde,s kwam ik bij mensen achter het huis waar onder een scheef gezakte houten overkapping achter een schuurtje, een vespa stond-en die stond er al een paar jaar,zo te zien-
  mijn interesse was gewekt, en bij navraag bij de huurder van deze woning was het ooit de bedoeling van z,n zoon, om deze scooter te gaan opknappen[ wordt nooit wat hoor,moet het maar zien zei de vader , het staat er maar en hij woont hier ook onderhand niet meer] ik de zoon opgezocht die in een andere wijk ondertussen woonde, en hij wou er toch wel vanaf na de nodige inspanningen/viel trouwens best nog wel mee, heb hem wel opnieuw geschilderd,ja met de kwast.! weer rijbaar met hulp van Jan Schrijver van de club, en opnieuw op kenteken gezet.
  ik rij er nog geregeld mee, ja zo zie je maar..
  het betreft, een vespa-moterscooter 150cc sprint uit 1965
  groet,
  Siep Hiemstra vcnh

  mijn interesse

Leave a Reply