Skip to main content

15 april 2012: Openingsrit 2012

By 15 april, 2012april 16th, 2012Ritten, Verslagen

Veer DierenDe Openingsrit slingerde van warm naar koud. Wat verkleumd kwamen we een voor een aan bij gastvrouw Herma. Warm werden we met koffie, cake en koek uit eigen keuken. Tegen half 12 waren we zo ver om de rit te starten. De gastvrouw bleek ook een prima voorrijder en voorman (m/v) te zijn op haar klassieke schoonheid. Herma en Ron dus voorop, dan de klasse 50cc en de klassieke P-tjes van diverse bouwjaren en in uiteenlopende staat. De stoet werd afgesloten door MP3 en moderne Piaggio’s.
We waren een opvallend gezelschap. De veerpont Olburgen-Dieren vulden we half en we betaalden slechts brommertarief. De Posbank kleurden we blauw en geurde naar mengsmeer. Menig wielrenner bekeek ons met jaloezie, enkele racemonsters toonden wat argwaan.
Compleet fris arriveerden we bij Pannekoekhuis Strijland in Rheden waar we weer op temperatuur kwamen. Het smaakte naar meer kilometers, dus trokken we verder richting Arnhem, Westervoort, Loo en Pannerden. Daar namen we afscheid van onze dappere Nijmeegse 50cc rijders. Dan door naar Lobith en het duitse Elten. Naast een stukje cultuur over dit plaatsje, was het vooral de plek waar ook Wil en Henk hun eigen route oppikten richting Winterswijk. In Beek weer een afscheid, dit keer van Max en René. De rest van de club slingerde braaf achter Ron aan, weer veilig naar Laag-Keppel. Daar doken we in de soep en weer in de warmte van het startpunt met de nog steeds trouw wapperende clubvlag.
We waren allemaal wat loom van de koude wind. Voordat we volledig uitgeteld bij Herma op de bank zouden belanden trapten we nog een keer de scooters aan voor de laatste trip naar de warme thuishavens in respectievelijk Kampen, Zwolle, Deventer, Doesburg en Enschede.
Het was een heerlijke dag zonder technische of ander pech. Zelfs in de kou van buiten was de clubwarmte voelbaar. Plannen werden gesmeed voor de Hemelvaartsrit in Zwolle en natuurlijk de grote rit van dit jaar naar Londen in juni. We gaan er een mooi Vespa seizoen van maken.

Foto Album

6 Comments

 • Herma schreef:

  Beste Vespa liefhebbers,

  Wat hebben we vandaag genoten van alle Vespa’s en elkaars gezelschap.
  Tekstschrijvster: fantastisch goed verwoord. Ik denk dat het voor mede Vespa leden, wel of niet actief lid, enthousiasmeert en nieuwsgierig maakt om eens te komen kijken. Of voor de rit samen koffie te drinken zoals ook Ben gezellig kwam doen. Allemaal top, dank voor jullie gezelligheid en tot spoedig. Herma

 • mariska schreef:

  Het was inderdaad een prachtige rit en een gezellige dag. De soep was erg lekker bij Herma thuis na de rit om ons wat op te warmen voor de terug weg. Want toen werd het echt koud. Harde wind tegen en helemaal de dijk Deventer Zwolle. Maar toch,.. ik ben blij dat ik gegaan ben.
  Herma dank voor je gastvrije ontvangst en de heerlijk soep met alle lekkere toebehoren.

 • René schreef:

  Het was inderdaad koud, maar wel een hele leuke tocht. Zelfs Max die voor het eerst meereed genoot ervan. Dit wordt zeker een heel leuk Vespajaar.
  PS Mariken moet de volgende keer ook eens voor de camera in plaats van alleen erachter. Groeten van een inmiddels opgewarmde René

 • Sharon schreef:

  Hallo allemaal,

  Wat fijn dat de rit zo goed is bevallen.
  En een goede opkomst ook. Mooi verhaal Mariken. Over een tijdje doe ik ook weer mee met de ritten, maar eerst nog even een ukkie op deze aardbol zetten.
  Groeten Sharon

 • Tom schreef:

  Nu zo’n anderhalve week later denk ik nog dgelijks terug aan de rit. Het was voor mij de eerste keer. Veel te koud gekleed op pad gegaan. Bij het huis van Herma aangekomen, had ik eigenlijk het plan om weer terug te keren naar huis.. Maar het warme welkom, de aanblik van de vespa’s, de vriendelijke mensen, een paar extra handschoenen die ik kon lenen en natuurlijk het kopje warme KOFFIE(!) verwarmde mijn lichaam in no-time. Het plan om te stoppen was na 3 minuten alweer uit mijn hoofd verdwenen.

  Daarna een prachtige rit door Gelderland gemaakt. Het viel me op dat het een hele sociale club is. Motorscooters en bromscooters in een stoet en iedereen houdt rekening met elkaar. Heel mooi!

  Ik zeg tot de volgende rit.

  Gr. Tom

  Ps. De camera op mijn helm stond uit! 🙁 Volgende beter…

 • Herma schreef:

  He Tom, leuk om te lezen dat je hebt genoten! Het is toch wel jammer van de camera, ik was al benieuwd naar de stoere beelden. Maar reden om nogmaals uit te proberen en dan mogelijk wel een mooi shot voor op de site.Ben zelf een beetje aan het afwachten op het mooie weer (ja beetje mooi weer rijdster ben ik wel) maar wie weet voor aankomend weekend.
  Groeten Herma

Leave a Reply