june, 2024

22jun10:3016:00Waal-Lingerit

Ons kersverse lid Martijn Broekman neemt het voortouw met deze prachtige rit!

Beginpunt – eindpunt Café het Koetshuis in Tricht, Kerkstraat 1. Ritlengte plm. 80 km

 10:00 Ontvangst met koffie
 10:30 Start rit
 12:00 Lunch
 14:30 Einde rit

Deze juni rit op zaterdag 22 juni 2024 zal je leiden door West Betuwe, een gebied dat het uiterst westelijke deel van Gelderland bestrijkt. We rijden vooral over dijken en raken de grens met Zuid-Holland. West Betuwe staat bekend om de bloesem, de kleurrijke bloemen die rond de 3e week van april tot bloei komen. Bloesem komt vooral voor in kersen, peren en appelbomen. Je ziet dat de Betuwe dus ook bekend staat om het fruit. Op bijna elke spreekwoordelijke hoek van de straat kun je fruit kopen, waarbij kersen toch wel op nr. 1 staan. Schroom niet om 10 minuutjes even van de scooter af te stappen en een bakje vers geplukte kersen te eten.
We beginnen in Tricht. Het dorp telt ongeveer 2200 inwoners. Tricht ligt aan de rivier de Linge (lengte 108km) en het treinspoor (Utrecht – den Bosch – Gorinchem – Tiel) en grenst aan Buurmalsen en Geldermalsen. In 1967 werd Tricht getroffen door windhozen waarbij een wijk volledig werd verwoest. Het Koetshuis verwelkomt ons met een kopje koffie van de club. In het eerste deel van de route zal je worden geleid door de Linge. We rijden door
Beesd en steken daar de Linge over naar de zuidelijke zijde (de Linge loopt van Oost naar West en heeft dus een boven/noord en onder/zuid kant). Daar doorkruisen we Gellicum, Asperen, glasstad Leerdam, Kedichem, Arkel en Gorinchem. In Gorinchem mondt de Linge uit in de Boven-Merwede, die op zijn beurt in oostelijke richting overgaat in de Waal. We lunchen bij Oud Vuren een etablissement op ongeveer 6 km van Gorinchem aan de dijk bij het dorpje Vuren. Het adres is Waaldijk 70. Vervolgens brengt de Waal ons naar Waardenburg. Aan de overkant ligt Zaltbommel,
herkenbaar aan de Marinus Nijhoffbrug die de 2 plaatsen met elkaar verbindt. We rijden onder de rijksweg A2 door om via het dorpje Est het industrieterrein van Geldermalsen binnen te rijden. Dat is een bewuste keuze omdat we daar een bezoek brengen aan AVB Classic Scooters. Leuk voor de mensen die iets met klassieke en moderne Vespa’s hebben ͧͨͩͪ. Eenmaal verzadigd door al het moois wat Anton en Inge hebben staan rijden we rustig terug naar waar het allemaal begon, het Koetshuis in Tricht. Wellicht heb je een doosje kersen in je buddy of koffer zitten, wellicht heb je een afspraak gemaakt bij AVB om je scooter eens te verwennen. Wij hopen dat je genoten hebt van deze VCGE rit en zien je graag terug bij het, of een van de volgende activiteiten van de club. Veilige reis huiswaarts! (Martijn bedankt voor de pakkende tekst!)

(Saturday) 10:30 - 16:00