Skip to main content

Het was een koude, wat gure start van de dag. Grote vraagtekens waren er te zien om het huis van Heinrich en Monica in Wissel. De hoop was er dat, ondanks de nattigheid, een enkele Vespist de weg naar hun huis zou vinden. Maar, hoe dichter de starttijd naderde, hoe stralender het glunderende gezicht van Heinrich werd, en zonniger de weersomstandigheden werden. Uiteindelijk zouden 17 Vespa’s en verwante rijwielen, van 60 jaar oud tot splinternieuw, aan de start verschijnen om de vraagtekens te doen vervagen in een blauwe mist.

We werden getrakteerd op boeiende hollandse luchten en stralende zon boven duitse akkers, helder groen grasland, kronkelende dijken en herfstig asfalt. Heinrich werd in zijn voorrijden warm gesteund door dochter Sabine, de zwerm volgde trouw door Kleve, Emmerich, Elten (met koffie), ‘s-Heerenberg naar de Oldtimer-Deich show in Rees-Haffen (met worst). Hier was het even lekker benen strekken, buikje vullen en blaas legen. Voor een ieder was er wel wat moois te zien dat herinnerde aan vroeger tijden.

Rond 3 uur werd er aangetrapt voor de laatste etappe, terug naar de huisbasis waar Monica en de broodjes met bockworst ons toe lachten. En daarna was het, na een geweldige en gastvrije rit, weer tijd om richting huis te gaan. De 3 Zuid Hollandse gasten hadden nog een hele trip voor de boeg. Gelukkig hoefden zij dit niet meer op het zadel uit te zitten.

Uiteraard werden Heinrich en Monica nog gepast toegesproken door club president Ron. Aangezien Heinrich na het kampeerweekend, dat ook uit zijn pen kwam, wat karig was bedankt, werd hem alsnog naast de bekende envelop, ook een kist hollands speciaal bier aangeboden. Dit laatste nam hij gretig aan en gaat hem vast goed smaken.

Foto Album

One Comment

  • Erik schreef:

    Het was een geweldig leuke rit! Het kenmerkende 2-takt geluid gecombineerd met gezelligheid. En…niet te vergeten: de gastvrij Duitse ontvangst. Wat willen we nog meer?

Leave a Reply

X