Skip to main content

20 t/m 23 juni 2013: VWD2013

By 26 juni, 2013december 23rd, 2013Ritten, Verslagen

Weken, maanden hebben we er naartoe geleefd en nu is het al weer achter de rug.
Het plan was, om net als vorig jaar, dagelijks een verslag op de site te plaatsen zodat de thuisblijvers konden meeleven. Door een vol programma, neergezet en perfect uitgevoerd door Vespa Club Antwerpen, was dit niet mogelijk. Gelukkig maar.

Jacob en ik hadden het grote genoegen de president van onze club naar Hasselt te escorteren. Ondanks dat de route op gps voorbereid was, werd het vanaf Venray toch een tocht op borden en landkaart. Enkele belangrijke afslagen waren ook nog eens afgesloten. De gehele route nam meer tijd en uiteindelijk waren we in de namiddag in Hasselt om ons te storten in het Vespa-feestgedruis.

Het is 20 juni en na speuren en keren arriveren we, nat geweest van de regen met donder en bliksem nu gewarmd door de zon, bij Vespa Village. Vanaf dat moment laten we ons meevoeren met het strakke programma.
Voorzien van keycord en entréekaart met knippunten voor gratis zaken, begeven we ons weer naar de Vespa’s. Op vertoon van de kaart kunnen we onze scooter veilig stallen op de beveiligde P-plaats. Vespa en berijder worden middels sticker en armbandje voorzien van dezelfde code. Alleen in de juiste combinatie kan een Vespa het terrein verlaten. Prima en veilige oplossing dus.
Al gauw komen we Mariska en andere Nederlandse vespisten tegen.

Wij kiezen ervoor om eerst de geboekte B&B te bezoeken. Daar worden we gastvrij onthaald met een flesje bier. Om op te frissen nemen we een duik im het zwembad. Daarna gaan we te voet terug naar het Kolonel Dusartplein.
Hongerig van de reis storten we ons op een puntzak friet en we laten het apperitief van de knipkaart ook goed smaken. Daarna gaat de gemoedelijke sfeer over in een prettig feestgedruis. Swingen, voetjes van de vloer, lekker gek met Sharon, Niek, Max, René, Heinrich en Monica. Dat het dan toch weer begint te regenen mag de pret niet drukken.

Dan breekt 21 juni aan. Een dag met als hoogtepunt een rit naar en over het circuit van Zolder. In mijn onschuld was ik er vanuit gegaan dat het om een korte rit heen en weer zou gaan met wat rondjes crossen op Zolder. Het bleek een volwaardige rit van bijna anderhalf uur te zijn door de wijde omgeving ten noord oosten van Hasselt. Geheel onder begeleiding van politie. Alle kruispunten en rotondes waren afgezet en als een lange stoet doorkruisten we het landschap. Een bijzondere ervaring.

DIT VERSLAG IS IN AANBOUW. HEB JIJ OOK MOOIE HERINNERINGEN AAN VWD2013 MAIL ZE DAN EVEN. DAN PLAATSEN WE ZE ER GRAAG BIJ. OOK JE FOTO’S ZIJN VAN HARTE WELKOM. DANK JE WEL!

Foto Album

Video van de Ride Out op Vrijdag, wel even kiezen voor 720p HD via tandwieltje (instellingen) rechts onderin :

Video van de Ride Out op zaterdag, ook hier voor het beste beeld kiezen voor 720p HD:

2 Comments

  • ronald schreef:

    Leuk deze eerste aanzet voor het totaal verslag van VWD 2013. Ik verwacht nu wel dat elke gelderse club deelnemer zijn of haar foto’s met een verhaal erbij publiceert. Dat wordt dan een lang verhaal geschreven door minimaal 6 personen met 1 A4tje volgeschreven.

  • Heinrich Wingels schreef:

    Hallo Mariken
    Hallo Jacob

    jetzt sitz ich hier um 12 Uhr nachts und finde es so toll, deinen Bericht zu lesen Mariken und deine Videos zu sehen Jacob. Ganz herzlichen Dank Euch beiden, dass Ihr diese wirklich fantastischen World Vespa Days 2013 in Wort und Bild festgehalten habt.

    beste Grüße von

    Monika & Heinrich

Leave a Reply